Cumartesi, Aralık 14, 2019
Kurumsal SEO
  • Anasayfa
  • Biz Kimiz
    • Hakkımızda
    • Ekibimiz
    • SEO Fiyatlarımız
  • Hizmetlerimiz
    • SEO Uzmanı
    • Local SEO
    • Arama Motoru Optimizasyonu
    • Web Tasarım
    • Sosyal Medya Yönetimi
  • Blog
  • WordPress
  • İletişim
Sonuç yok
Tüm Sonucu Gör
  • Anasayfa
  • Biz Kimiz
    • Hakkımızda
    • Ekibimiz
    • SEO Fiyatlarımız
  • Hizmetlerimiz
    • SEO Uzmanı
    • Local SEO
    • Arama Motoru Optimizasyonu
    • Web Tasarım
    • Sosyal Medya Yönetimi
  • Blog
  • WordPress
  • İletişim
Sonuç yok
Tüm Sonucu Gör
Kurumsal SEO
Sonuç yok
Tüm Sonucu Gör
Mobil SEO nedir

Rankbrain Nedir?

Tarama Bütçesi (Crawl Budget) Nedir?

Anasayfa SEO

Mobil SEO Nedir? (Önemli Bilgiler – 2019)

admin by admin
Mart 6, 2019
in SEO, Genel
0
0
Paylaşım
56
Görüntüleme
Facebook ile paylaşTwitter ile paylaşGoogle ile paylaşWhatsapp ile paylaşEmail ile paylaş

Bu makalede size mobil SEO hakkında bilmeniz gerekenleri detaylı şekilde anlatacağım.

İlk önce, mobil optimizasyonun neden her zamankinden daha önemli olduğunu size göstereceğim.

Ardından, web sitenizi Google’ın mobil ilk dizini için hazırlamanıza yardımcı olacağım.

Hadi başlayalım…

Akıllı telefon kullananların sayısı gün geçtikçe artmakta ve bununla birlikte internet kullanımı masaüstünün yerini mobil olarak almaktadır. Google aramalarının %58’i mobili kapsamaktadır. Ayrıca mobil aramaların %95’i google’da yapıldı. Google’a göre, mobilde masaüstünden 27,8 milyar daha fazla sorgu yapıldı.

Bu sayı her geçen gün artmaya devam edecektir. Google artık tüm algoritmalarını mobil önceliğine vererek planlamaktadır. Bu da demek oluyor ki web sitemizi kesinlikle mobil uyumlu olup optimizasyonlarımızı mobil yönünde ağırlık vererek yapmamız gerekecektir.

İlk olarak, Google,Mobil Dostu Güncellemesini(birçok kişinin “Mobilegeddon” olarak adlandırdığı) çıkardı.

Bu güncelleme mobil uyumlu olmayan siteleri cezalandırdı (akıllı telefonlarda yapılan aramalar için).

Mobile First Indexing (Mobil Öncelikli İndeksleme) Nedir?

Mobil öncelikli indeksleme, arama sonuçlarını yalnızca sayfanın mobil sürümüne göre sıralar. Bubir masaüstünden aramayapsanızbilegerçekleşir .

Bu güncellemeden önce, Google endeksi masaüstü ve mobil sonuçların bir karışımını kullanmaktaydı.

Dolayısıyla, bir iPhone’dan birileri aranırsa, Google onlara mobil sonuçları gösterir. Biri masaüstünde bir şey aradıysa, “masaüstü sonuçları” nı alırlardı. Google bu algoritmayı değiştirerek hangi cihazı kullanıyor olursanız olun, Google size mobil dizinlerinden gelen sonuçları gösterecektir.

Siteyi Mobile Nasıl Uyarlarım?

Mobil SEO başlangıcı için ilk iş sitenizi nasıl mobile uyarlayacağınızdan bahsedelim.

Sitenizi mobil için yapılandırmanın 3 farklı yolu vardır.

 1. Ayrı URL’ler kullanmak istiyorsanız (bu aynı zamanda “M.” yapılandırması olarak da bilinir).

Bu kurulumla sitenizin “ana” masaüstü sürümüne sahip olurken, mobil versiyon için ”m.” uzantısı kullanılmaktadır.

örnek; oguztrabzon.com (masaüstü)

m.oguztrabzon.com (mobil)

mobil ve masaüstü sitesi url
mobil ve masaüstü sitesi url

Yani masaüstünden girildiğinde masaüstü versiyonu, mobilden girmek istediğinizde URL yönlendirmesi ile ”m.” url uzantısı olan mobil versiyona yönlendirilir. Ayrı URL’ler önceden popülerdi fakat şuanda değildir. URL yönetimleri bir hayli uğraştırmaktadır.

Kısacası, ayrı bir URL / ”M.” Yapılandırması önermiyorum. Sitenizi mobil SEO için yapılandırmanın en kötü yolu.

2. Dinamik Yapılandırma

İçeriği dinamik olarak sunarken, içeriğinizin tümü aynı URL’dedir. Ancak, kullandıkları cihaza bağlı olarak her kullanıcıya farklı HTML / CSS gösterirsiniz.

mobil dinamik yapılandırma
mobil dinamik yapılandırma

Dinamik hizmet, SEO için sitenizin “M.” sürümünden daha iyidir. Ancak sorunları bu yapılandırmanın da sorunları olmaktadır.

Örneğin, dinamik sunum siteleri, masaüstü sürümlerini mobil kullanıcılara gösterme konusunda ünlüdür.

Ayrıca çıkan yeni cihazlar için içeriğinizin farklı sürümlerini sürekli olarak oluşturmanız gerekir. Bunu yapmazsanız, siteniz yeni bir cihazı tanımayabilir ve bu cihazda karmakarışık görünen bir sürümünü gösterebilir.

Kısacası, sayfalarınızın dinamik sürümlerini mobil ziyaretçilere sunmayı önermem.

3. Duyarlı Tasarım (Şiddetle Önerilir)

Duyarlı Tasarım ile sayfanızın düzeni ve içeriği her bir kullanıcıya yanıt verir. En iyi özelliği ise duyarlı tasarım, her bir cihaz için ayrı URL’ler veya farklı HTML’ler olmadan bunu gerçekleştirir.

duyarlı tasarım
duyarlı tasarım

SEO dostu olma konusunda, ”Responsive Tasarım” diğer tüm seçenekleri tabiri caizse sudan çıkarır.

Duyarı Tasarım için kısacası;

  • İçeriğinizin tümü tek bir URL’de olması (paylaşım ve bağlantı almak için iyi)
  • Bizleri baş ağrıtacak derecede sıkıntısı yok (yinelenen içerik sorunları vb. yok)
  • Delicesine kullanıcı dostu (UXRankBrainsayesinde SEO’nun büyük bir parçası )
  • Yönlendirme yok (bu teknik SEO sorunlarına neden olur ve sitenizi yavaşlatabilir)

Mobil İçeriğinizin Tümünün Görünmesini Sağlayın

Yazı içeriğinizi kısıtlayıcı eklentilerden kaçının. Yazının devamını görüntülemek için sosyal medyada beğen, paylaş vb şeylerden kaçının. İçeriğiniz mobil kullanıcılar için gizliyse, içeriğini endeksleyemez veya tarayamazlar.

Geçmişte masaüstü kullanıcıları için içerik gizlendiğinde Google şöyle söylemişti;

“Sayfa ile ilgili bir şey varsa, o zaman muhtemelen kullanıcıyla da ilgilidir, bu yüzden kullanıcıya göstermesini tavsiye ederim.”

Ancak John Müller abimiz mobil ilk dizini için şöyle demişti;

“Sayfanın mobil versiyonunda, bu tür sekmelere, klasörlere ve bunun gibi şeylere sahip olabilirsiniz, ki bu sayfada hala normal içerik olarak kabul edeceğiz. İlk bakışta gizlenmiş olsa bile. ”

Ardından şöyle devam etti;

“Kritik içerik ise görünür olmalıdır.”

Net bir sonuç için google’dan tekrardan bir bildirim beklenmektedir fakat benim görüşümü soracak olursanız her içeriğinizin açık, net ve kısıtlama olmamasından yanadır.

Google’ın Mobil Kullanılabilirlik Testini Kullanın

Google Search Console’a giriş yaptıktan sonra ”mobile usability” sekmesine girin, burada size sitenizdeki mobil hataların ne olduğunu size bildirecektir.

Örneğin, Flash kullandığınızı veya fontunuzun mobil kullanıcılar tarafından okunamayacak kadar küçük olduğunu bildirebilir. Tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın diye bir uyarı verebilir. Bu tarz bilgileri bu sayfa yardımıyla alabiliriz.

Google Mobil Dostu test aracınıda kullanabilirsiniz.

Mobil Sitenizi UX Sinyalleri İçin Optimize Etmelisiniz

Aslında,Google’ın RankBrain algoritması, Google’da arama yapan kullanıcıların sitenizle nasıl etkileşimde bulunduğunu görmek için özel olarak tasarlanmıştır. RankBrain algoritması, sitenizin mobil kullanıcılarını sinirlendirdiğini düşünüyorsa, sizi sıralamada düşürecektir. Bu düşüşe uğramamak için sitemizi kullanıcı dostu bir site için çaba sarf etmemiz gerekmektedir ve bu bölümde, mobil kullanıcıların sitenizi sevmelerini sağlayacak basit yollar göstereceğim.

Sitenizi maksimum hız ile açılmasını sağlayın

Kullanıcıları sitede tutmanın ilk şartı site hızından geçmektedir. Unutmamak gerekir ki kullanıcılar sitenizdeki bilgiye ulaşmak için sabırsızlanmaktadır. Yavaş açılan, bekleme süresi olan sitelerde kullanıcı çok vakit kaybetmeden çıkacak ve sıralamadaki diğer siteye geçiş yapacaktır.

Aslında, sitenize mobil kullanıcılar içinbir saniyenin altınayüklenmesinitavsiyeediyorlar. Bu da demek oluyor ki işimiz zor. Neyse ki bunu başarmak için Google’ın iddialı rehberine ulaşmanıza yardımcı olacak bazı ücretsiz araçlar var.

Öncelikle,Google’ın PageSpeed ​​Insightsaracını kullanın. Bu araç bize sitemizin hızı ile ilgili çok kapsamlı bilgi verecek bu bilgiler doğrultusunda sitemizi önemli miktarda hızlandırmış olacağız. Bu rehberde bize sunucunun verdiği yanıt süresinin ne kadar olduğu, resim boyutlarımızı ne kadar olduğu ve potansiyel ne miktarda küçültebileceğimizi, css ve js dosyalarınızı sıkıştırılıp sıkıştırılmadığı ile ilgili bilgileri ve daha bir çok bilgiyle birlikte sitenizde nelerin optimize edildiği bilgileri detaylı olarak bizlere sunulmaktadır.

google sayfa öngörüleri
google sayfa öngörüleri
google sayfa bilgisi 2
google sayfa bilgisi 2
google sayfa bilgisi 3
google sayfa bilgisi 3

Mobil hızınızı ölçmek için ayrıca Google’ın sunmuş olduğuhttps://testmysite.withgoogle.com adresinden hız ve performans bilgisi alabilirsiniz. Bu sitede bağlantı 3g ile yüklenme süresini baz almaktadır. Kendi sitemizin hız testini yaptık aşağıda sonucu görebilirsiniz.

google 3g metinleri
google 3g metinleri

Bu test ile mobil hızınızı öğrenebilirsiniz. Siteniz hakkında ücretsiz rapor alabilirsiniz.

 

AyrıcaWebPageTest.org sitesini ziyaret etmenizide tavsiye ederim . Varsayılan olarak, araç sitenizi bir masaüstü tarayıcıya yükler. Bu yüzden menüden bir mobil tarayıcı seçtiğinizden emin olun:

web sayfası testi
web sayfası testi
web sayfası testi 2
web sayfası testi 2

Kullanıma başlarken masaüstü sürümü seçili, mobil için mobil alanı seçmeniz gerekmektedir. Bu aracımız 3 aşamalı bir testten geçmekte ve test sonucunda bize ilk yüklenme süresini içeriğimizin hangi öğelerden oluştuğu bu öğelerin sitedeki yüzdelik durumları ve ayrıca bu öğelerin boyutları hakkında bize bilgiler sunmaktadır. Ayrıca sitenin yüklenişini bize bir zaman çerçevesi ve ayrıca bir video ile yüklenişini seyredebilirsiniz. SEO Performansınızı denetleyebileceğiniz bu SEO aracını da kenara not etmelisiniz.

İçeriğinizi Telefonlarda Okumasını Kolay Kolay Hale Getirin

Çok küçük yazı fontu kullanımı yada çok şekilli fontlardan kaçınmamız gerekir. Siteyi süslü püslü göstermek yerine sade okunaklı bir vaziyete taşımak bize yararlı olacaktır. Kullanıcılar yana kaydırmalı küçültüp büyütmeyle uğraşmayacağı gibi bu tür durumda sitenizden çıkış yapıp sıralamadaki farklı bir siteye giriş yapacaklardır.

En az 14 piksel font kullanımı kullanın 15 ve 16 kullanmanız daha iyi bir yazı görünümü kazandıracaktır. Makale yazarken yazınızı aralarda paragraf başı yapmalısınız.

Flash İçeriklerden Kaçının

Flashla yapılan video, ürün tanıtımı veya komple flash oluşturulan sitelerin içeriği Google tarafından indekslenemez ve flash kullanımı her cihazda görüntülenemeyebilir. Flash kullanılan bir sitenin google’da başarı elde oranı yoktur. Bu yüzden flash kullanımını tavsiye etmiyoruz.

Mobil SERP’ler için Başlık ve Açıklama Etiketlerini Optimize Edin

Başlık ve açıklama yazıları SEO‘da büyük önem taşır. Başlık ve açıklama yazılarınız ilgi çekici olmalı ve yazdığınız yazıyı insanların ne arattırıp bu makaleye girmesini sağlayacak cümleler belirlemelisiniz. Karakter sınırlamalarını göz önünde bulundurmayı unutmamak gerekir.

Başlık: 70 karakter

Açıklama: 155 karakter olarak girilmesini tavsiye etmekteyim.

Bu konu ile ilgili meta etiketlerinin kullanımı adlı makalemize göz atabilirsiniz.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar AMP’yi Kullanmalısınız

Amp Nedir?

Hızlandırılmış mobil sayfalar açık kaynaklı bir kod yazılımı olup, interneti daha güzel bir yer haline getirmeyi amaçlamaktadır. Hızlandırılmış mobil sayfalar yapısı ile oluşturulan sayfaları yüksek performanslarla telefonlarda erişim imkanı tanımaktadır. AMP kullanan web siteleri kullanmayanlara oranla neredeyse 4 katı daha hızlı yüklenmektedir.

AMP bir Google projesi olduğu için, pek çok SEO müşterileri için AMP’yi uygulamak şart oldu. Amp kullanan sitelerin arama sonuçlarının başında AMP kullandığına dair bir simge çıkmaktadır.

google amp
google amp

Bu yazdığımız makale ile MOBİL SEOile ilgili bilgiler edindirmeye çalıştık. Verdiğimiz dökümanlar doğrultusunda en azından sitenizin mobil durumunu öğrenebilir ve birtakım işlemler sonucu sitenizi hızlandırabilirsiniz. Aklınıza takılan yerleri bize yorum olarak bildirebilirsiniz.

 

Sending
User Review
0(0 votes)
Etiketler: amp nasıl yapılırmobil hız testimobil optimizasyonmobil seo nasıl yapılırmobil seo nedirmobil seo rehberi
Bir Önceki Yazı

Rankbrain Nedir?

Bir Sonraki Yazı

Tarama Bütçesi (Crawl Budget) Nedir?

BenzerYazılar

site içi seo nasıl yapılır
SEO

Site içi SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

2019/08/26
32
Site dışı SEO Off Page SEO nedir
SEO

Site Dışı SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

2019/08/23
20
google zengin cevaplar rich answers
SEO

Google Zengin Cevaplar (Rich Answers) Nedir?

2019/08/21
12
SEO açılımı
SEO

SEO açılımı nedir?

2019/08/26
17
Google görsel aramalarda görünüm değişikliğine gitti 1
Genel

Google Görsel Aramada Bir Yeniliğe Daha Gitti (2019)

2019/08/19
23
Kullanıcı deneyimi UX ve SEO ilişkisi
SEO

Kullanıcı Deneyimi (UX) ve SEO

2019/08/19
12
Bir Sonraki Yazı
tarama bütçesi crawl budget nedir

Tarama Bütçesi (Crawl Budget) Nedir?

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arama Yap

Sonuç yok
Tüm Sonucu Gör

Son Makaleler

broken link checker eklentisi

Broken Link Checker Kurulumu ve Anlatımı

Aralık 12, 2019
site içi seo nasıl yapılır

Site içi SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ağustos 26, 2019
Site dışı SEO Off Page SEO nedir

Site Dışı SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ağustos 23, 2019
google zengin cevaplar rich answers

Google Zengin Cevaplar (Rich Answers) Nedir?

Ağustos 21, 2019
SEO açılımı

SEO açılımı nedir?

Ağustos 26, 2019
Google görsel aramalarda görünüm değişikliğine gitti 1

Google Görsel Aramada Bir Yeniliğe Daha Gitti (2019)

Ağustos 19, 2019
Kullanıcı deneyimi UX ve SEO ilişkisi

Kullanıcı Deneyimi (UX) ve SEO

Ağustos 19, 2019
wordpress-yorum-engelleme

Spam yorumları tek tuşla silmek

Temmuz 22, 2019
seo performansını iyileştirme yolları

SEO Performansını İyileştirme Yolları (2019)

Mayıs 31, 2019
really simple ssl eklentisi

Really Simple SSL Kurulumu ve Anlatımı

Mart 2, 2019
sociallyviral seo uyumlu wordpress teması

SocialyViral – ( SEO Uyumlu WordPress Teması )

Mart 6, 2019
best-seo-uyumlu-teknoloji-temasi

Best – SEO uyumlu teknoloji teması

Şubat 26, 2019
10 adımda SEO nasıl yapılır

10 Adımda SEO Nasıl Yapılır?

Şubat 21, 2019
inbound marketing gelen pazarlama

Gelen Pazarlama (inbound marketing) Nedir?

Şubat 19, 2019
tarama bütçesi crawl budget nedir

Tarama Bütçesi (Crawl Budget) Nedir?

Mart 4, 2019
  • really simple ssl eklentisi

    Really Simple SSL Kurulumu ve Anlatımı

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • WordPress Önceki Sonraki Yazı Linki SEO Eklentisi

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • SEO için subdomain mi yoksa alt klasör mü kullanmalıyım?

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Google Maps Yer Ekleme Nasıl Yapılır?

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Google Ban Sorgulama

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Manuel Sıra Bulucu

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Best – SEO uyumlu teknoloji teması

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • SocialyViral – ( SEO Uyumlu WordPress Teması )

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • WordPress SEO nasıl yapılır?

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Hacklink Nedir? Kimler Hacklink Yapar?

    0 Paylaşımlar
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Trend
  • Yorumlar
  • En son
really simple ssl eklentisi

Really Simple SSL Kurulumu ve Anlatımı

Mart 2, 2019
önceki-yazı-sonraki-yazı-wordpress-eklentisi

WordPress Önceki Sonraki Yazı Linki SEO Eklentisi

Ocak 28, 2019
Subdomain-vs-Subfolders

SEO için subdomain mi yoksa alt klasör mü kullanmalıyım?

Mart 4, 2019
GOOGLE MAPS YER EKLEME NASIL YAPILIR

Google Maps Yer Ekleme Nasıl Yapılır?

Aralık 7, 2019
Google ban sorgulama

Google Ban Sorgulama

Ocak 20, 2019
seo quake

Manuel Sıra Bulucu

Ocak 26, 2019
best-seo-uyumlu-teknoloji-temasi

Best – SEO uyumlu teknoloji teması

Şubat 26, 2019
sociallyviral seo uyumlu wordpress teması

SocialyViral – ( SEO Uyumlu WordPress Teması )

Mart 6, 2019
seo-nedir-nasil-yapilir

WordPress SEO nasıl yapılır?

Mart 4, 2019
hacklink nedir kimler yapar

Hacklink Nedir? Kimler Hacklink Yapar?

Aralık 4, 2019
linkwheel nedir nasıl yapılır

Linkwheel Nedir? Nasıl Yapılır?

0
really simple ssl eklentisi

Really Simple SSL Kurulumu ve Anlatımı

0
Özgün içeriğin SEO'ya etkisi nedir

Özgün içeriğin SEO’ya etkisi nedir?

0
Seo sonuçları arama motoruna ne zaman yansır

Seo çalışılan bir sitenin etkisi arama sonuçlarına ne zaman yansır?

0
BLACK HAT SEO NEDİR KİMLER YAPAR

Black hat seo nedir, kimler yapar, nasıl yapılır?

0
google-botlarının-sitenize-en-son-ne-zaman-geldiğini-öğrenin

Google bot’un sitenize en son ne zaman geldiğini sorgulama

0
SEO danışmanınızı seçerken nelere dikkat etmelisiniz

SEO danışmanınızı seçerken nelere dikkat edilmeli

0
Doğru site yapısı nasıl olmalı

Sitenizin Yapısı Ziyaretçilerin Dostu Olsun

0
broken link checker eklentisi

Broken Link Checker Kurulumu ve Anlatımı

0
GOOGLE PAGERANK SAYFA DEĞERİ NEDİR

Pagerank (Sayfa Değeri) Nedir?

0
broken link checker eklentisi

Broken Link Checker Kurulumu ve Anlatımı

Aralık 12, 2019
site içi seo nasıl yapılır

Site içi SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ağustos 26, 2019
Site dışı SEO Off Page SEO nedir

Site Dışı SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ağustos 23, 2019
google zengin cevaplar rich answers

Google Zengin Cevaplar (Rich Answers) Nedir?

Ağustos 21, 2019
SEO açılımı

SEO açılımı nedir?

Ağustos 26, 2019
Google görsel aramalarda görünüm değişikliğine gitti 1

Google Görsel Aramada Bir Yeniliğe Daha Gitti (2019)

Ağustos 19, 2019
Kullanıcı deneyimi UX ve SEO ilişkisi

Kullanıcı Deneyimi (UX) ve SEO

Ağustos 19, 2019
wordpress-yorum-engelleme

Spam yorumları tek tuşla silmek

Temmuz 22, 2019
seo performansını iyileştirme yolları

SEO Performansını İyileştirme Yolları (2019)

Mayıs 31, 2019
really simple ssl eklentisi

Really Simple SSL Kurulumu ve Anlatımı

Mart 2, 2019

Oğuz TRABZON

Kurumsal SEO ile websitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyarak işletmenizi en kısa zaman diliminde büyütmekteyiz. Sizde iş potansiyelinizi arttırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.




Hizmetlerimiz

  • Local SEO
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • Web Tasarım
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Ücretsiz SEO Analiz

Kurumsal SEO Danışmanlığı

  • Anasayfa
  • Biz Kimiz
  • Hizmetlerimiz
  • Blog
  • WordPress
  • İletişim

© 2010 SEO Uzmanı Oguztrabzon.com

Sonuç yok
Tüm Sonucu Gör
  • Anasayfa
  • Biz Kimiz
    • Hakkımızda
    • Ekibimiz
    • SEO Fiyatlarımız
  • Hizmetlerimiz
    • SEO Uzmanı
    • Local SEO
    • Arama Motoru Optimizasyonu
    • Web Tasarım
    • Sosyal Medya Yönetimi
  • Blog
  • WordPress
  • İletişim

© 2010 SEO Uzmanı Oguztrabzon.com

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In